top of page

מיסוי על דירה שלישית ומעלה-השלכות

  • raz149
  • Aug 15, 2016
  • 2 min read

שר האוצר הודיע כי במסגרת חוק ההסדרים בכוונתו להטיל מס מיוחד על בעלי 3 דירות ויותר. זאת, בנוסף למס הכנסה שמשלם כל מי שמשכיר דירה (גם אחת), ממילא.

לפי המתווה, על מי שמחזיק 3 דירות- יוטל מס של 1,000 ₪ לחודש, כלומר – 12,000 ₪ בשנה. מי שמחזיק 4 דירות- ישלם מס שנתי של 22 אלף ₪ ומי שמחזיק 5 דירות- ישלם 37 אלף ₪ בשנה, ועל כל דירה נוספת- 15 אלף ₪ נוספים.

שר האוצר מצפה להכניס לקופת המדינה סך של כמיליארד ₪ בשנה עקב המיסוי המיוחד. מדובר על הטלת מס מיוחד על כ-50 אלף איש בישראל, חלקם מחזיקים 3 דירות (38 אלף איש), חלקם מחזיקים 4 דירות (כ-10 אלפים), ועוד כ- 3,000 איש המחזיקים 5 דירות או יותר.

משרד האוצר סבור כי מדובר במיסוי צודק מבחינה חברתית. כאן הבעיה שלי להבין אותם. הרי הטלת המיסוי על הדירות יגולגל מיידית על שוכרי אותן דירות. אף בעל דירה (מדובר על דירה נוספת, שהוא איננו גר בה) לא משאיר אותה ריקה- אלא משכיר אותה, וברור שלא ירצה לשלם את המס מכיסו. על כן, שכר הדירה יעלה בהתאם.

חמור מכך, הדבר יגרום לעלייה גורפת במחירי השכירות, וגם משכירי דירות שלא ישלמו את המס המיוחד יעלו את מחיר השכירות. והרי מי שוכר דירה בדרך כלל? כאלה שאינם יכולים לרכוש דירה בעצמם. לכן, הטלת המס המיוחד תפגע למעשה בעיקר שכבות החלשות. אין שום הגיון בעניין, וחבל שלא חושבים עד הסוף.

יתרה מכך, כשליש ממשכירי הדירות אינם משלמים מס על ההשכרה בכלל. עדיף לרכז את המאמץ בגביה ממעלימי המס בקרב משכירי הדירות, או לגבות מס אמת שעשירים כמו שרגא בירן (שפסק דין משבוע שעבר קבע שישלם רק 10% על השכרת 24 דירות בבעלותו). זה כמובן גם צודק כלפי אלה שכן משלמים, וגם יכניס הרבה יותר ממליארד ₪ שהאוצר צופה לקבל בעקבות המיסוי המיוחד.

עוד עניין של חוסר שיוויון- המיסוי המיוחד אינו מביא בחשבון את מיקומה ו/או שוויה של הדירה הנוספת (ה-3 או רביעית וכו'). מי שיש לו 3 דירות גדולות בצפון תל אביב, ישלם כמו מי שמחזיק 3 דירות קטנות בירוחם. זה צדק זה?


 
 
 
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page